Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

BCAA Complex is een must-have voor sporters, want ze bevatten de Branched Chain Aminozuren. Deze groep aminozuren speelt een belangrijke factor in het activeren van spiergroei en bescherming tegen spierafbraak. Daarnaast is er Glutamine, L-Alanine en vitamine B6 aan toegevoegd.

  • Met een verhouding van het aminozuur van Leucine 8: 1: 1
  • Vergroot de opbouw van eiwitten in de spieren
  • Draagt bij aan sneller spierherstel
  • Voorkom  spierafbraak
  • Aspartaam vrij
  • Draagt bij aan de instandhouding van een normaal cholesterol en een normale bloedsuikerspiegel
       
Beschrijving

De vertakte keten aminozuren (BCAA's) behoren tot de groep van zogenaamde essentiële aminozuren, bestaande uit Leucine, Isoleucine en Valine. Deze worden essentieel genoemd, omdat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken.  Ze zijn goed voor 35% van de essentiële aminozuren in spiereiwitten.

Standaard BCAA-producten bevatten meestal een 2: 1: 1-verhouding van Leucine, Isoleucine en Valine. BCAA Complex hanteert een nieuwe standaard waarin de verhouding van het aminozuur Leucine 8: 1: 1 is ten opzichte van de andere BCAA's. Met deze verhouding hoef je de totale dosering van het product niet te verhogen om een hoog niveau van Leucine binnen te krijgen. Leucine vergroot de opbouw van eiwitten in de spieren. Isoleucine draagt bij aan sneller spierherstel en draagt bij aan de instandhouding van een goede bloedsuikerspiegel en energieniveau. Valine draagt bij aan een sneller spierherstel en de instandhouding van een gezond immuunsysteem. Het geeft energie en helpt om het spierweefsel dat is beschadigd tijdens het sporten te herstellen. Tevens helpt het ook bij de regulering van stikstof in het lichaam.

Daarnaast is er ook Glutamine aan BCAA Complex toegevoegd. Glutamine is een aminozuur die een grote rol speelt bij het herstel van spieren en het voorkomen van spierafbraak. Ook is het van belang voor veel stofwisselingsprocessen zoals de hersenwerking en eiwitsynthese.

Om de complexiteit van de formule te verhogen, hebben we ook het aminozuur L-Alanine toegevoegd, dat een belangrijke functie heeft bij de productie van eiwitten door het lichaam. Ook draagt alanine bij kan aan de instandhouding van een normaal cholesterol en een normale bloedsuikerspiegel.

Ten slotte is BCAA Complex ook verrijkt met vitamine B6, dat bijdraagt aan* de regulatie van hormonale activiteit, een normaal energieleverend metabolisme, de vermindering van vermoeidheid, de normale werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, een normaal eiwit- en glycogeenmetabolisme en de normale vorming van rode bloedcellen.

BCAA Complex is dus nog krachtiger gemaakt door de toevoeging van specifieke actieve bestanddelen, die allemaal bijdragen aan het opbouwen van droge spiermassa en beschermen tegen spierafbraak.

* Deze verklaringen zijn wetenschappelijk bewezen door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en goedgekeurd door de Europese Commissie (EC).

Voedingswaarde

De voedingswaarden van Scitec Nutrition BCAA Complex:

Portiegrootte: 10,00 g | ~1 flinke schep
Aantal porties: 30 (300 g)
10 gramRI2
calorieën10 kcal
Vet0,00 g0%
Koolhydraten2,40 gram1%
Suiker2,4 gram
Eiwit0,00 g
Dosering: 10 g (1 schep)
Porties per verpakking: 30

10 g

NRV% *

10 g

NRV% *
Vitamine B61,4 mg100%L-Valine500 mg
L-Leucine4000 mgL-Alanine125 mg
L-Isoleucine500 mgL-Glutamine125 mg
* NRV%: voedingsreferentiewaarde.
Ingrediënten

De ingredienten van Scitec Nutrition BCAA Complex: L-leucine, dextrose, zuurteregelaar (citroenzuurvrij), aroma (citroen), L-isoleucine, L-valine, zoetstoffen (Acesulfaam K, sucralose), L-alanine, L-glutamine, kleurstof (riboflavine), pyridoxine HCl .

Gebruiksaanwijzing

Bereid 1 portie in minimaal 300 ml water. Laat de drank een tijdje staan ​​om de ingredienten goed te laten oplossen. 

Consumeer rond en/of tijdens je trainingen of wedstrijden. 

Extra porties kunnen op elk moment worden ingenomen wanneer aminozuren nodig zijn, bijvoorbeeld om de 3 uur als Leucine niet door uw voeding wordt geleverd. 

Gebruik dit product in combinatie met gezonde voeding als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet, niet als vervanging hiervan.

Allergenen Info

Gefabriceerd in een faciliteit die melk, eieren, gluten, soja, pinda's, noten, vis en schaaldieren verwerkt.

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren. Buiten het bereik van kinderen. 

BCAA Complex

Scitec Nutrition

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.