Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

7 redenen waarom jij geen lichaamsvet verliest

Nancy Heijnis
25 mei 2022
Leestijd: 8 minuten

Sommigen zijn al jaren aan het proberen om extra lichaamsvet kwijt te raken, met of zonder succes. Altijd maar diëten is ook niet de oplossing, want vaak zal hierbij het zogenoemde jojo effect optreden. Het vetpercentage verlagen kan super lastig zijn en soms weet je gewoon niet eens waaraan het ligt dat het jou niet lukt. Daarom hebben we de meest voorkomende fouten waarom je geen lichaamsvet verliest voor jou opgesomd!

#1 JE EET TEVEEL

Het lijkt zo simpel, maar weet je wel precies hoeveel calorieën je eet? Als je een maaltijd klaarmaakt zou het je best nog eens kunnen verbazen hoeveel calorieën het daadwerkelijk bevat. Zeker oliën, boter en sauzen zoals mayonaise zijn calorieën waar je niet snel aan denkt, maar zeker wel meetellen! Als je wilt afslanken en dus vet te verliezen moet je eenmaal minder calorieën eten dan dat je verbrandt. Hou daarom eens precies bij wat je eet middels een app en weeg je eten af op een keukenweegschaal. Je zal hier enorm veel van leren en misschien is het wel de reden waarom jij geen vet verliest.

#2 JE DRINKT TE VEEL CALORIEËN

De enige vloeistof die je lichaam nodig heeft is water. Dit kun je natuurlijk eens afwisselen met koffie of thee. Maar vergeet niet dat suikerhoudende dranken enorm veel calorieën en suiker bevatten en dat heeft een negatieve impact op vetverlies! Zo bevat een glas cola 135 calorieën, jus d’orange 135 calorieën en is een vaasje goed voor 115 calorieën. Dat tikt lekker aan. Als je in het weekend te diep in het glaasje kijkt, dan komt er nog eens bij dat je zal hunkeren naar slecht en vettig voedsel. Je kunt wel eens een glaasje alcohol drinken, maar ga niet te ver want dat zal averechts werken.

#3 ZORG ERVOOR DAT JE IN HET WEEKEND OOK VERANTWOORD EET

Cheat maaltijden die in het weekend uit de hand lopen, kunnen ook een reden zijn waarom je niet daalt in je vetpercentage. De 80/ 20 regel (80% gezond, 20% zondigen) is een goede regel als je op gewicht wilt blijven. Als jouw doel het verlagen van je vetpercentage is, dan zal je ook in de weekenden verantwoord moeten eten. Wil je toch een calorierijke maaltijd eten? Zorg er dan voor dat dit altijd binnen je calorieën past die je moet eten om alsnog af te vallen. Als je doordeweeks 1800 calorieën eet verdeeld over 3 maaltijden om af te vallen, dan eet je 600 calorieën per maaltijd. Op een zondag zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om dan 2 maaltijden te eten die iets meer calorieën bevatten.

#4 JE HEBT TE VEEL STRESS

Wist je dat stress ook van invloed kan zijn op het feit dat je geen vet verliest? Stress is een absolute boosdoener. Wanneer er stress optreedt in het lichaam wordt er namelijk meer cortisol aangemaakt dan normaal. Chronisch verhoogd cortisol kan verantwoordelijk zijn voor een verhoogde opslag aan lichaamsvet. Zelfs al zijn je trainingen on point en eet je super clean, kan overmatige stress je ervan weerhouden om je vetpercentage naar beneden te brengen. Wil je meer tot rust komen? Neem tijd voor jezelf, lees een boek of doe aan yoga.

#5 JE SLAAPT TE WEINIG

Journal of Lipid Research heeft onderzoek gedaan naar slaaptekort en hoe dit van invloed is op de hormoonspiegels en spijsvertering. Zij ontdekten middels bloedmonsters die gedurende het onderzoek werden afgenomen, dat de deelnemers met slaaptekort minder snel vet (lipiden) uit de bloedbaan verwijderden. Dit kan problemen veroorzaken omdat overtollige hoeveelheden lipiden ervoor kunnen zorgen dat vet zich afzet in de vaatwanden, waardoor het risico op hartaandoeningen toeneemt. Daarnaast kan het een oorzaak zijn van gewichtstoename. Na enkele dagen slaaptekort kan het al zijn dat jij je minder verzadigd voelt na het eten van een maaltijd. Daardoor ga je meer eten dan dat je eigenlijk nodig hebt of je snacks vaker. Beperking van slaap verandert de manier waarop ons lichaam de voedingsstoffen verwerkt zodanig, dat de kans op gewichtstoename en ziektes als diabetes toeneemt. Onderschat het belang van slaap dus niet als je je vetpercentage wilt verlagen!

#7 JE DOET VEEL CARDIO MET EEN LAGE INTENSITEIT

Bestaan jouw trainingen vooral uit uren op een loopband of crosstrainer? Ga ook eens het kracht hok in! Cardio is namelijk geen weerstandstraining dus je traint hierbij geen spierkracht. Door je spieren tijdens een training te belasten met gewichten, zorg je er niet alleen voor dat je tijdens de training vet verliest, maar ook nog na de training! Je bouwt namelijk spieren op en hoe meer spieren hoe hoger de verbranding zal zijn. Als je cardio wilt doen, dan kun je het beste kiezen voor een interval training. Hiermee daag je zowel je cardiovasculaire systeem als je spierstelsel uit. Win-win dus!

M Double You - Fatblocker
FatblockerM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.