Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

Weet wat je neemt: Amino Xplode

Marco Verhoek
3 september 2020
Leestijd: 8 minuten

Wat is Amino Xplode?

Amino XPlode is een unieke aminozuurcombinatie van Free Form amino acids (vrije vorm van aminozuren). Het is dus geen hydrolisaat van eiwitten. Een Free Form amino acid betekent dat het klaar is voor opname in de dunne darm en niet meer verteerd hoeft te worden door het lichaam. Elk ampul Amino X Plode bevat 10.000 mg (10 gram) L-vormige aminozuren, welke dus direct klaar zijn voor opname in de bloedbaan.

Niet innemen met eiwitten

Free Form amino acids zijn geen lichaamsstoffen die de maag herkent en kunnen dus ook niet samen met eiwitten worden ingenomen. Zodra je dit wel doet zullen de eiwitten en Free Form amino acids vermengen, wat natuurlijk zonde is van de dure (en hogere kwaliteit) free-form amino acids. Aminozuren zijn belangrijk voor o.a.  spieropbouw en spierherstel maar ook voor andere belangrijke processen in ons lichaam, zoals hormoonhuishouding.

Hoe is Amino Xplode samengesteld?

De samenstelling van Amino X Plode is uniek door de grote hoeveelheid Free Form amino acids . Amino X Plode bevat een hoge dosering van Arginine en Ornithine.

Tevens bevat Amino X Plode een hoge dosering van BCAA (Isoleucine, Leucine en Valine). Zoals je wellicht al weet zijn dit essentiële aminozuren gezien je lichaam ze zelf niet kan maken. Dit dient uit je voeding gehaald te worden. Amino X Plode bevat overigens geen koolhydraten en vetten en is kunstmatig gezoet.

Wat is de werking van Amino Xplode?

Het hydroliseren van eiwitten is een natuurlijk proces dat plaatsvindt in de maag. In de maag worden de eiwitten (welke vorm dan ook) door o.a. het maagzuur en door de enzymen zoals pepsine, gelatinase en renine in hapklare brokken geknipt. Verder in het maagproces worden nog meer enzymen gebruikt om de eiwitten tot steeds kleinere deeltjes te knippen. Hierbij produceert de pancreas de belangrijke enzymen (Aminopeptidase, Tripeptidase, Dipeptidase) om ze volledig klein te krijgen. Pas in de dunne darm zijn de eiwitten geheel verteerd tot L-vormige aminozuren. Deze aminozuren zijn nu pas klaar voor opname in de bloedbaan.

Free Form amino acids hebben die hele bewerking niet nodig en worden direct opgenomen in de dunne darm. Kortom, sla alle schakels over en profiteer van deze unieke aminozuren!

Wanneer neem je Amino Xplode?

Amino XPlode neem je in de ochtend, op een lege maag zonder dus eiwitresten, ná een intensieve training en/of na een langere periode zonder inname van eiwitten (minimaal 3 uur). Free Form amino acids worden enkel door de maag herkend als er vrijwel geen eiwitten in je maag te vinden zijn.

Waarin verschilt de Amino Xplode van andere ampullen?

De andere amino-ampullen die je nu op de markt ziet bevatten eiwit hydrolisaten. M Double You is de enige aanbieder die Free Form amino acids aanbiedt. Dit kun je herkennen door het ampul op een schaaltje leeg te maken en het water weer te laten verdampen. Alleen dan heb je de zuivere kristallen weer zichtbaar. De Amino X Plode van M Double You is dus geen hydrolisaat van eiwitten.

Shop nu jouw Amino XPlode HIER. Heb jij vragen over jouw eigen voedingspatroon? Neem dan contact op met de specialisten van M Double You. Ons team kan jou écht verder helpen! Je kan ons mailen via info@houseofnutrition.nl

M Double You - Amino XPlode
Amino XPlodeM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.