Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine
Scitec Nutrition - ProB - 36 capsules - Thumbnail
Scitec Nutrition - ProB - 36 capsules
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Immuunondersteuning
 • Verlichting van lactose-intolerantie
 • Preventie van antibiotica-gerelateerde bijwerkingen
 • Bevat vier stammen bacteriën
 • Bevat 40 mg vitamine C
Inhoud
 
36 capsules
Consumentenadviesprijs 21,90
Login om te bestellen
Beschrijving
Boost je immuunsysteem en bevorder je gezondheid met ProB

ProB bestaat uit probiotica, levende micro-organismen, meestal bacteriën of soms gisten, die gunstige effecten hebben op de gezondheid wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden geconsumeerd. Deze "goede" bacteriën koloniseren voornamelijk de darmen en dragen bij aan het handhaven van een evenwichtige darmflora. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde darmfunctie. Probiotica worden vaak aangetroffen in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir, zuurkool en gefermenteerde sojaproducten, evenals in voedingssupplementen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat probiotica verschillende gunstige effecten kunnen hebben op de gezondheid. Ze kunnen helpen bij het handhaven van een evenwichtige darmflora en spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van algemeen welzijn.

Probiotica kunnen specifiek:

 • De balans van bacteriën in de darmen bevorderen, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en het verminderen van spijsverteringsproblemen zoals gas, opgeblazen gevoel en obstipatie.
 • Een groot deel van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen. Probiotica kunnen helpen bij het versterken van de darmbarrière en het stimuleren van immuuncellen, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.
 • Verlichting van lactose-intolerantie: Bepaalde probiotica kunnen lactose afbreken, waardoor ze mensen met lactose-intolerantie kunnen helpen om lactose beter te verdragen.
 • Probiotica kunnen de schade aan de darmflora als gevolg van antibioticagebruik helpen verminderen, wat kan leiden tot minder antibiotica-gerelateerde bijwerkingen zoals diarree.
 • Er is enig onderzoek dat suggereert dat er een verband kan zijn tussen de darmgezondheid en de mentale gezondheid. Probiotica kunnen een rol spelen in dit verband, hoewel meer onderzoek nodig is om dit volledig te begrijpen.

Het is belangrijk op te merken dat de effecten van probiotica variëren afhankelijk van het specifieke probioticum en het individu.

Raadpleeg altijd een medische professional voordat je probiotica gebruikt, vooral als je bestaande gezondheidsproblemen hebt of andere medicijnen gebruikt.

ProB bevat in totaal 10x109 CFU met levende bacteriën:
Lactobacillus helveticus 3.5x109 CFU*
Lactobacillus rhamnosus 2,5x109 CFU*
Bifidobacterium longum 2x109 CFU*
Lactobacillus paracasei 2x109 CFU*
40 mg vitamine C

Het menselijk lichaam bevat bijna 2 kg bacteriën en andere micro-organismen. Deze zijn te vinden op letterlijk elk oppervlak van onze huid en in onze organen, inclusief de maag, mond en darmen. (1)

Ongeveer een derde hiervan is gemeenschappelijk voor alle mensen, maar de overige 2/3 is variabel van samenstelling, net als het patroon van onze vingerafdrukken. (1)

Het geheel van deze bacteriën wordt het microbioom genoemd en het aantal microben waaruit het microbioom bestaat, is ongeveer tien keer groter dan dat van onze eigen cellen. (1)

Het organisme van een volwassen mens bevat bijna 100 biljoen bacteriën, met minstens 1000 verschillende soorten, die bijna 3 miljoen genen produceren, 150 keer het menselijk genoom. (1)

Deze cijfers tonen het belang aan van de microkosmos waarin we leven. Zo belangrijk zelfs dat de afgelopen decennia het belang van de microbioom-darm-hersen-as is erkend (1)

De meest voorkomende bacteriën in de darm zijn bifidobacterium en lactobacillus soorten, die ook uitgebreid worden bestudeerd in de microbiologie (1)

Deze bacteriën worden oraal ingenomen en hechten zich aan het maagdarmkanaal om nauw samen te leven met het menselijk lichaam als leden van de normale maagdarmflora.

Het ProB-product van Scitec Nutrition bevat vier stammen van levende bacteriën die voorkomen in het maagdarmkanaal van de mens, evenals 40 mg vitamine C.

*Kolonievormende eenheid - aantal levende en actieve bacteriën per dagelijkse portie

(1) Bermon S, Petriz B, Kajėnienė A, Prestes J, Castell L, Franco OL. De microbiota: een oefeningsimmunologisch perspectief. Exerc Immunol Rev. 2015;21:70-9. PMID: 25825908.

Voedingswaarde

ProB

Dagelijkse inname: 1 capsule

Aantal doseringen: 36

Voedingswaarden

1 capsule

NRV3

Totaal aantal bacteriën

10x10^9CFU1

***

waarvan Lactobacillus helveticus

3.5x10^9CFU1

***

waarvan Lactobacillus rhamnosusv

2.5x10^9CFU1

***

waarvan Bifidobacterium longum

2x10^9CFU1

***

waarvan Lactobacillus paracasei

2x10^9CFU1

***

Vitamine C

40 mg

50%

ᵌNRV%: Nutriëntenreferentiewaarde voor volwassenen.

**Er is geen NRV vastgesteld.

₁Kolonievormende eenheden.

Ingrediënten

Biotiq-formule 54,7% [aardappelzetmeel, Lactobacillus helveticus Lafti® L10 ND, Lactobacillus rhamnosus GG AF, Bifidobacterium longum Rosell®-175 (R0175), Lactobacillus paracasei Lafti® L26 AF, antiklontermiddel (magnesiumzouten van vetzuren) , L-ascorbinezuur], vulstof (cellulosegel), capsuleomhulsel (gelatine), antiklontermiddelen (magnesiumzouten van vetzuren, siliciumdioxide). 

Gebruiksaanwijzing

Neem dagelijks 1 capsule op een lege maag met een glas water.

WAARSCHUWING: De aanbevolen dagelijkse inname niet overschrijden! Bewaar het product buiten het bereik van kleine kinderen! Het voedingssupplement is geen vervanging van een evenwichtige, gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl!

Allergenen Info

Gemaakt in een fabriek die melk, ei, gluten, soja, pinda's, noten, selderij, vis, schaaldieren, weekdieren en zwaveldioxide bevattende voedingsmiddelen produceert.

Bewaaradvies

Op een droge, donkere en koele plaats bewaren en buiten het bereik van kinderen houden.

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.