Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

Welk eiwitpoeder is geschikt voor mij?

Nancy Heijnis
5 oktober 2022
Leestijd: 10 minuten

Eiwitten zijn voor iedereen één van de belangrijkste lichaamseigen stoffen en dragen bij aan de groei en instandhouding van spiermassa en spierkracht. De keuze voor de manier waarop we eiwitten innemen is voor iedereen anders. Zo geeft de een de voorkeur aan natuurlijke of dierlijke producten zoals (erwten, kwark, geitenmelk, hüttenkäse of hennepzaad), terwijl de ander zijn eiwitten liever consumeert uit eiwitshakes of ook wel proteïne shake genoemd.

Het aanschaffen van eiwitten is vrij simpel. Je kunt bij House of Nutrition bestellen, maar je kunt het tegenwoordig ook gewoon kopen in de winkelstraat. Maar wat zit er nou precies in die grote potten? Wat maakt de ene eiwitshake beter dan de ander? En welk eiwitpoeder past bij je trainingsdoel? In dit artikel helpen we je met de zoektocht naar jouw ideale eiwitpoeder!

HOE WORDT EIWITPOEDER GEMAAKT?

De meest bekende vorm van eiwitpoeder is wei, soms ook wel whey eiwit of whey proteïne genoemd. Whey is niets meer dan een restproduct wat overblijft bij de productie van kaas. Als we kaas produceren dan is onderdeel van dit proces dat de melk wordt gestremd. Bij dit proces komt er een bijproduct (wei) vrij wat het hoofdingrediënt is van eiwitshakes (proteïne shake). Wanneer de weivloeistof uiteindelijk onttrokken wordt, verandert het in (wei)poeder.

Het is belangrijk dat de wei gezuiverd en gefilterd wordt en ontdaan wordt van de melksuikers (lactose) en eventuele vetten. Dit gebeurt met behulp van diverse filtratieprocessen (zowel ultra als cross filtert) te laten doorlopen. Daarbij wordt de melk nergens verhit. Dit noemt men een ‘cold filtert proces’. Hoe vaker de whey gefilterd wordt, hoe zuiverder de whey protein wordt. Na ongeveer negen keer gefilterd te zijn, heeft de whey protein een eiwit percentage van 80% (deze gradatie noemt men WPC). Na nog drie keer extra te filteren, bereik je een eiwitpercentage van 90% (deze gradatie noem je WPI) en bevat nauwelijks melksuikers (lactose). Dit zijn bijvoorbeeld de Whey Isolaat of onze Micro Whey. 

Als laatste stap in het proces voegen we vaak nog extra ingrediënten toe voor de smaak en geur. Voorbeelden hiervan zijn: zoetstoffen en aroma’s voor een heerlijke smaak.

WAAROM EIWITPOEDER GEBRUIKEN?

Tijdens een stevige work-out belasten we onze spieren. Als de belasting op de spieren groot genoeg is (overload), dan kunnen er minuscule spierscheurtjes ontstaan. Ons lichaam reageert hierop en zorgt dat deze tijdens rustperiode worden hersteld. Tijdens dit proces worden bestaande vezels hersteld en worden er zelfs extra spiervezels aangemaakt. Eiwitten helpen bij dit proces en helpen bij de instandhouding, herstel en groei van de spieren. Eiwitpoeder is een uiterst geconcentreerde vorm die eenvoudig door het lichaam kan worden opgenomen. Eiwitpoeder bevat – in tegenstelling tot bijvoorbeeld chocolademelk – weinig overbodige calorieën, vetten en koolhydraten. Ook kun je een eiwitshake/proteïne shake makkelijk meenemen en kun je er eindeloos mee variëren. Hieronder de wei voordelen op een rij:

  • Vet verlies en spierbehoud
  • Vermindert de eetlust
  • Bevordert spierherstel en spieropbouw
  • Inname van de juiste macro’s (in tegenstelling tot bijvoorbeeld chocolademelk, dat weer veel suikers, vetten en calorieën bevat)
  • Verbetert de weerstand

Proteïnes spelen een cruciale rol in het opbouwen en herstellen van spieren na intensieve trainingen. Ze zijn essentieel voor een gebalanceerd dieet en kunnen je helpen je fitnessdoelen sneller te bereiken. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon een fitnessliefhebber, het toevoegen van voldoende proteïnes aan je dieet is een slimme keuze.

WAAROM ONZE PROTEÏNES?

Onze proteïnes zijn zorgvuldig geselecteerd of geproduceerd (eigen fabriek in Belgie) en van de hoogste kwaliteit. Ze worden geleverd in verschillende vormen, waaronder poeders, repen en kant en klare shakes, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Of je nu een fan bent van wei-eiwit, soja-eiwit of plantaardige proteïne, we hebben een breed scala aan smaken en merken om aan jouw behoeften te voldoen. Onze eigen merken die verschillende soorten Whey Protein in het assortiment hebben zijn: M Double You, Performance Sports Nutrition en First Class Nutrition. Deze worden in eigen fabriek in Belgie geproduceerd. 

HOE KIES IK HET JUISTE EIWITPOEDER?

Voordat je een keuze maakt, adviseren we jou om na te denken over jouw doel, budget en smaakkeuze. Deze drie criteria helpen je om een keuze te maken. Het eerste criteria, je doel, is het meest belangrijk.

Er zijn verschillende soorten eiwittenpoeders beschikbaar, elk met hun specifieke eigenschappen en bronnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten eiwittenpoeders:

  1. Wei-eiwit: Dit is een van de populairste eiwitsupplementen en wordt gewonnen uit melk. Wei-eiwit wordt snel geabsorbeerd door het lichaam, wat het ideaal maakt voor post-workout herstel. Het is verkrijgbaar in drie vormen: wei-eiwitisolaat (hoog eiwitgehalte met minder vet en koolhydraten), wei-eiwitconcentraat (iets lagere eiwitconcentratie met iets meer vet en koolhydraten) en wei-eiwit hydrolysaat (gebroken eiwitdeeltjes voor snellere absorptie).

  2. Caseïne-eiwit: Ook afkomstig van melk, maar anders dan wei, wordt caseïne-eiwit langzamer verteerd. Hierdoor biedt het een geleidelijke afgifte van aminozuren, waardoor het vooral nuttig kan zijn voor maaltijden voor het slapengaan of langere periodes zonder voedselinname.

  3. Soja-eiwit: Dit is een plantaardige eiwitbron die wordt gewonnen uit sojabonen. Soja-eiwit is een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat. Het is een populaire keuze voor veganisten en mensen met lactose-intolerantie.

  4. Erwtenproteïne: Een ander plantaardig eiwitpoeder, gemaakt van gele erwten. Het bevat ook alle essentiële aminozuren en is vaak vrij van veelvoorkomende allergenen, zoals zuivel en gluten.

  5. Rijstproteïne: Een hypoallergene en glutenvrije eiwitbron die wordt gewonnen uit rijst. Hoewel het niet alle essentiële aminozuren bevat, kan het in combinatie met andere eiwitbronnen een uitgebalanceerd aminozuurprofiel bieden.

  6. Hennepzaadproteïne: Dit plantaardige eiwit wordt gemaakt van hennepzaden en bevat omega-3-vetzuren, vezels en mineralen naast eiwitten.

  7. Mix van eiwitpoeders: Soms worden eiwitpoeders gecombineerd om een uitgebreider aminozuurprofiel te bieden. Bijvoorbeeld, een mix van erwten-, rijst- en hennepzaadproteïne kan een compleet aminozuurprofiel bieden vergelijkbaar met dierlijke eiwitten.

Het juiste eiwitpoeder voor jou hangt af van je dieet, doelen en eventuele voedselallergieën of intoleranties. Bij House of Nutrition bieden we talloze eiwit supplementen aan. Deze eiwitten bestaan uit de meest hoogwaardige ingrediënten die jou helpen om efficiënt en effectief je doelen te behalen.

DOEL: SPIEROPBOUW EN SPIERHERSTEL MET EIWITTEN

100% Whey Protein (M Double you)

Deze 100% Whey Protein van M Double You is een koolhydraatarm eiwitpoeder dat bestaat uit 3 verschillende soorten snel opneembare wei-eiwitten, namelijk wei-eiwit concentraat, wei-eiwit isolaat en wei-eiwit hydrolisaat.

  • Makkelijk oplosbaar
  • (H)eerlijke eiwitshake Aspartaam vrij
  • Bevat drie verschillende soorten wei-eiwitten
  • Draagt bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa en spierkracht.

100% Whey protein professional (Scitec Nutrition)

De 100% Whey Protein Professional van Scitec Nutrition is een uitstekende kwaliteit ultra-gefilterde wei-eiwitconcentraat met toegevoegde key-amino’s en verteringsenzymen! Belast je nieren niet langer onnodig met het afbreken van eiwitten uit eiwitshakes afkomstig uit goedkope bronnen maar ga voor Scitec’s topkwaliteit eiwit in diverse heerlijke smaken.

  • Draagt bij aan de groei en behoud van spiermassa
  • Uniek aminozurenprofiel whey protein en aspartaam vrij
  • Stimuleert de vetverbranding tijdens spierherstel
  • Zuivere Scitec eiwit shake dus mixt perfect
  • Heerlijke smaken proteine, ook i.c.m. water

100% Whey Protein (Brand: Nutrend)

100% Whey Protein van Nutrend is de beste kwaliteit proteïne voor groei van spiermassa, dieet of aanvulling op een dieet. Door het gebruik van de beste ingrediënten en de nieuwste technologie is het nu mogelijk om jouw lichaam te voeden met 23 gram hoogwaardig eiwit en meer dan 5 gram vertakte aminozuren (BCAA) per portie. 100% Whey Protein is verkrijgbaar in heel veel heerlijke smaken. Hoge biologische waarde: 76% eiwit.

  • Draagt bij aan spierherstel en -opbouw
  • Instant wei-eiwit (WPC, WPI)
  • Perfect oplosbaar en laat geen klontjes achter
  • 5000 mg BCAA per portie en glutenvrij

DOEL: VERLIEZEN VAN VET MET EIWITTEN(AFVALLEN)

100% Hydro Isolate (Scitec Nutrition)

100% Hydro Isolate is wei-eiwitisolaat van zeer hoge kwaliteit en is verwerkt met een lage druk en lage temperatuur combinatie van cross-flow ultrafiltratie en microfiltratietechnieken. Hierdoor zijn alle cruciale aminozuren en biologisch actieve eiwitmicro’s in stand gebleven.

  • Bestaat uit 90% geconcentreerd wei-eiwitisolaat!
  • Houdt geen vocht vast
  • Zeer snelle opname
  • Draagt bij aan de groei en instandhouding van spiermassa en aan het behoud van normale botten

Diet protein (Nutrend)
Dieet Proteïne van Nutrend is een unieke heerlijke eiwitshake met stukjes vers fruit of chocolade, omega 3 vetzuren, hoogwaardige eiwitten, vezels, calcium, chroom en 12 vitaminen. Voor herstel en opbouw van spieren en kan worden gebruikt als maaltijdvervanger.

  • Glutenvrij
  • 4 soorten eiwit
  • Gehydrolyseerd collageen Echte gevriesdroogde stukjes fruit of chocoladestukjes
  • Hoog gehalte aan oplosbare vezels (inclusief inuline)
  • Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, foliumzuur, C, D, E, K2 chromium
  • OMEGA 3 ID-alG – Zeewierextract
  • Hoog carnitine gehalte en bron van calcium

EIWITTEN KOPEN VAN TOPKWALITEIT

Bij ons kun je vertrouwen op een gemakkelijke en veilige winkelervaring. Onze website is gebruiksvriendelijk en biedt snelle en veilige betaalmogelijkheden. Proteïne kopen was nog nooit zo eenvoudig. Kies gewoon je favoriete proteïneproduct, plaats het in je winkelwagen en volg de eenvoudige stappen om je bestelling te voltooien.

M Double You - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinM Double You
13 smaken
29,90

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Feiten en fabels: alles wat je moet weten over aminozuren

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.