Alle producten

On the go producten
Eiwitten/ProteĆÆne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

Weet wat je neemt: Pre Workout

Nancy Heijnis
4 september 2020
Leestijd: 7 minuten

Pre Workout supplementen geven een echte kickstart aan je training. De ingrediƫnten zorgen ervoor dat je langer en intensiever kunt trainen en ook nog eens bruist van energie. In dit artikel leggen wij uit wat een Pre Workout precies is en waarvoor jij het kunt gebruiken.

WAT IS EEN PRE WORKOUT?

EenĀ Pre Workout is een supplement dat is samengesteld om je lichaam voor te bereiden op een training. De gekozen ingrediĆ«nten (vaak zijn dit snelle koolhydraten (suikers), aminozuren, arginine, BCAA, tyrosine, creatine, stikstof en cafeĆÆne) zorgen ervoor dat er meer bloed naar je spieren wordt gepompt zodat jouw lichaam een energieboost krijgt. Naast dat het een energieboost oplevert is de Pre Workout zo samengesteld dat je prestaties omhoog gaan en je harder en nĆ³g intensiever kan trainen. Deze ingrediĆ«nten activeren het metabolisme en sommige mensen kunnen er hyper van worden en een tinteling door het lichaam voelen. Kortom; een Pre Workout is een zeer waardevolle toevoeging aan je dagelijkse voedingsschema en zorgt ervoor dat je intensiever, krachtiger en meer geconcentreerd aan de slag kan in de sportschool!

ZIJN ER NADELEN AAN EEN PRE WORKOUT?

Zo op het eerste oog lijkt dit niet het geval. De ingrediĆ«nten van de Pre Workout zijn Ć©cht gefocust op het verbeteren van je prestaties en de groei van je spieren. Maar doordat je lichaam een prikkel ervaart die ze niet gewend is kun je vaak nĆ©t dat stapje meer zetten. Na de training kun je dan wel een zgn. ā€˜post-workout depressieā€™ ervaren. Je kan moe en/of futloos zijn gezien je lichaam ineens een stuk minder energie heeft. Logisch ook, gezien je lichaam meer heeft moeten presteren dan dat het gewend is. Gelukkig los je dit snel op door na de training een maaltijd of een goede eiwitshake te benuttigen. Zo herstelt je lichaam een stuk sneller en kom je weer op het gewenste energielevel.

ZIT ER DOPING IN EEN PRE WORKOUT?

Pre workout is over het algemeen vrij van doping. Sommige pre workouts op de markt kunnen echter substanties bevatten die door het World Anti-Doping Agency en de individuele sportbonden zijn aangemerkt als doping. Het is dan ook van groot belang, als je de Pre Workout in competities wilt gebruiken, dat je dit altijd controleert aan de hand van het etiket van de Pre Workout. De Pre Workouts die M Double You verkoopt zijn overigens allemaal doping-vrij.

WIL JIJ JOUW PRE WORKOUT OPTIMAAL INNEMEN?

Makkelijk en snel jou dagelijkse benodigde supplementen innemen?

DeĀ shakebekers bij House of Nutrition hebben stuk voor stukĀ een uniek ontwerp. Maak met deze stevige shakebekers in een handomdraai de meest heerlijke shakes! De Shaker Wave+Ā  bevat ook twee unieke compartiment om poeders en/of pillen in te bewaren. Perfect voor jouw Pre Workout!

Andere blog lezen

Alles wat je moet weten over Pre-Workout

Lees meer >

Weet wat je neemt: Fatburners

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.