Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Nancy Heijnis
23 mei 2024
Leestijd: 7 minuten

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Sterke, gespierde benen en stevige billen zijn essentieel voor een goed uitgebalanceerd lichaam. Veel sporters vragen ons: hoe krijg je gespierde benen en billen? Het trainen van deze spiergroepen vraagt net als een sixpack om veel discipline, motivatie en tijd. Maar natuurlijk is niets onmogelijk!

Wanneer worden je benen en billen gespierd?

Je benen en billen worden gespierd wanneer je spieren voldoende zijn ontwikkeld en je vetpercentage laag genoeg is om deze spieren te tonen. Er zijn drie belangrijke aspecten om dit te bereiken: voeding, training en rust. Iedereen heeft een andere lichaamsbouw, dus het kan variëren hoe snel je resultaten ziet. Consistentie is de sleutel!

Veel mensen vragen ons ook: Hoe snel kan je gespierde benen en billen krijgen? Dit hangt af van waar je begint en hoeveel je bereid bent om te investeren in je voeding en training. Start je vanaf nul, dan zal het langer duren dan wanneer je al een basis hebt. Zorg ervoor dat je motivatie hoog blijft en dat je voeding, training en rust in balans zijn!

Voeding

Het krijgen van gespierde benen en billen begint bij de juiste voeding. Dit betekent het vermijden van onnodige en niet-voedzame calorieën zoals frisdrank, koek, chips en snoep. Eet in plaats daarvan zoveel mogelijk zelfgemaakte maaltijden met veel groenten en eiwitten. Om spiermassa op te bouwen, heb je een calorie-overschot nodig, maar niet te veel, om te voorkomen dat je vet opslaat. Richt je op een overschot van 200 tot 500 calorieën per dag.

Een man van 28 jaar, 180 centimeter lang en 80 kilo zwaar, die ongeveer 3 tot 5 keer per week sport, heeft circa 2900 calorieën nodig om zijn gewicht te behouden. Voeg hier 200 tot 500 calorieën aan toe voor spiergroei.

Bereken dit voor jouw leeftijd, lengte en gewicht met behulp van een calorie calculator online!

Training

Om gespierde benen en billen te krijgen, moet je een effectief trainingsschema volgen dat gericht is op het vergroten van de spiermassa in deze gebieden. Dit betekent een combinatie van compound oefeningen (zoals squats en deadlifts) en isolatie-oefeningen (zoals lunges en glute bridges). Plan 3 tot 4 keer per week krachttraining waarbij je specifiek focust op je benen en billen.

Hier zijn enkele effectieve oefeningen voor je benen en billen:

Quadriceps:  Squats, Lunges, Leg press.

Hamstrings:  Deadlifts, Leg curls, Romanian deadlifts.

Billen: Glute bridges, Hip thrusts, Donkey kicks.

Kuiten: Calf raises, Seated calf raises.

Zorg ervoor dat je de oefeningen langzaam en gecontroleerd uitvoert voor maximale spieractivatie.

Rust

Rust is cruciaal voor spiergroei. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en nieuw spierweefsel op te bouwen. Dit geldt zowel voor trainingsdagen als voor normale dagen. Probeer elke nacht minimaal 8 uur slaap te krijgen om je lichaam de rust te geven die het nodig heeft. Luister naar je lichaam en neem rustdagen wanneer je merkt dat je spieren vermoeid zijn.

Benen en billen oefeningen

Je hoeft je benen en billen niet elke dag te trainen, want overtraining kan leiden tot blessures en spierafbraak. Zorg ervoor dat je zowel de quadriceps, hamstrings, billen als kuiten traint om een gebalanceerde ontwikkeling te bereiken.

Hier is een voorbeeld trainingsschema voor gespierde benen en billen:

Benen en billen training 1:
Herhaal dit rondje 2 tot 3 keer!

* 12 Squats

* 12 Lunges (elk been)

* 10 Deadlifts

* 10 Glute bridges

Benen en billen training 2 (op tijd):
Voer iedere oefening 30 seconden uit. Herhaal het rondje 2 tot 3 keer.

* Leg press

* Hip thrusts

* Romanian deadlifts

* Donkey kicks (elk been)

* Calf raises

Conclusie: Hoe krijg ik gespierde benen en billen?

Het krijgen van gespierde benen en billen vereist een combinatie van de juiste voeding, gerichte training en voldoende rust. Eet iets meer dan je dagelijkse caloriebehoefte om spiermassa op te bouwen, daag je benen en billen uit met krachttraining en neem de tijd om te rusten en te herstellen. Stel realistische doelen en wees consistent. Met de juiste aanpak kun je indrukwekkende benen en billen ontwikkelen die zeker opvallen!

Scitec Nutrition - 100% Whey Protein Professional
100% Whey Protein ProfessionalScitec Nutrition
15 smaken
 
Applied Nutrition - Creatine Monohydrate
Creatine MonohydrateApplied Nutrition
250 gram
20,90

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.