Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw
Producten vending machine

Welk eten kun je beter vermijden voor vetverlies?

Nancy Heijnis
20 juni 2022
Leestijd: 5 minuten

Ben je bezig met afvallen, een dieet of wil je na een periode van afvallen graag op je huidige gewicht blijven? Dan kun je sommige producten of maaltijden beter vermijden. Van veel voedingsproducten wordt namelijk gedacht dat deze redelijk gezond zijn en weinig schade aanrichten, terwijl deze vol zitten met ‘lege’ calorieën. Hiermee bedoelen we dat de maaltijd veel calorieën bevat, maar niets gezonds voor je lichaam doet. Zo bevatten deze (bijna) geen waardevolle vitamines, mineralen en vezels. Kortom, dit eten kan je beter vermijden wanneer je focus ligt op vetverlies.

7 keer voeding om te vermijden voor vetverlies

Van sommige producten weet iedereen dat deze slecht zijn wanneer je vet wilt verliezen. Van een patatje mayo met cola hoeven wij je bijvoorbeeld niet te vertellen dat dit niet in je voordeel zal werken. Toch zijn er ook heel wat verrassende producten waarvan het je zal verbazen dat deze een negatieve werking op je lichaam hebben. Dit komt vooral doordat deze misleidend worden aangeprezen als gezond eten. Wij zetten tien veelvoorkomende fouten voor je op een rijtje, waarvan een aantal zeer verrassende!

#1 Light frisdranken

Dat frisdranken niet goed zijn wanneer je af wilt vallen is bekend. Minder bekend is dat light frisdranken ook niet altijd een goed idee zijn. Met light frisdranken geef je je lichaam het idee dat er suiker binnenkomt, terwijl je lichaam enkel kunstmatige zoetstoffen binnenkrijgt. Je misleid kortom je eigen lichaam. Hierdoor krijg je na het drinken van light frisdranken juist meer trek in suikers, wat uiteindelijk bij veel mensen tot een grotere voedselinname leidt.

#2 Fruityoghurt

De yoghurt met fruitsmaak. Dit tussendoortje dat zo gezond oogt, levert vaak een flinke dosis suiker op. Zo bevat veel fruityoghurt zelfs nog meer suiker dan dezelfde hoeveelheid ijs. Overtollig suiker leidt vaak tot gewichtstoename en daarom kun je fruityoghurt beter vermijden. Ga daarom voor gewone Griekse yoghurt of doe lekker wat fruit in de magere yoghurt. Appel, frambozen, aardbeien of een banaan; bijna al het fruit is goed te combineren met yoghurt. Zo ontwijk je gemakkelijk de fruityoghurts die vooral bestaan uit suikers en amper fruit bevatten.

#3 Magnetron popcorn

Popcorn kan een redelijk gezonde snack zijn wanneer deze met een kleine hoeveelheid olie op het fornuis wordt gepoft. Deze popcorn bevat een hoog gehalte aan vezels en antioxidanten. Toch wordt er vaak voor de gemakkelijke magnetron popcorn gekozen. Helaas zitten hieraan, zoals bij veel makkelijke producten en gerechten, ook wat nadelen vast. Magnetron popcorn (en in veel gevallen ook de popcorn van de bioscoop of het theater) bevat namelijk veel natrium-, vet- en boter vervangers. Daar komt bij dat de magnetronzakjes zijn bekleed met chemicaliën die een negatief effect kunnen hebben op je gezondheid. Ga de volgende keer dus toch voor de popcorn uit de pan!

#4 Vetvrije dressings

Veel voedsel is gelabeld als vetvrij, zoals bijvoorbeeld verschillende dressings. Hoewel deze fruitige dressings wellicht vetvrij zijn, zijn deze niet suikervrij. Zo zijn de calorieën die eerst uit de dressings zijn verwijderd, weer aangevuld met suiker. Soms ben je juist nog beter af met de calorieën van de gezonde vetten die juist zijn verwijderd. Bovendien zijn veel mensen geneigd meer dressing te gebruiken wanneer deze is gelabeld als vetvrij, wees hier daarom voorzichtig mee!

#5 Witte rijst

Ook witte rijst valt onder de voedingsproducten met geen of weinig voedingsvezels. Daarnaast laat witte rijst je suikerspiegel in het bloed snel stijgen, welke vervolgens weer zal dalen. Door deze piek krijg je snel honger niet lang nadat je van tafel bent gegaan. Een goede vervanger voor witte rijst is dan ook quinoa of volkoren rijst.

#6 Smoothies

Smoothies kunnen super gezond zijn, maar kunnen ook zeker het tegenovergestelde effect hebben. Zo bevatten veel smoothies vaak ook calorieën, koolhydraten en vet. Calorieën kunnen in deze drankjes snel oplopen, ga daarom voor smoothies die een eiwitpoeder of Griekse yoghurt als basis gebruiken. Ook hierbij is het het beste om je eigen smoothie te maken zodat je volledige controle hebt over welke ingrediënten er in de smoothie gaan en uiteraard de hoeveelheden.

#7 Vooraf bereide salades

Even een keer geen tijd om te koken, maar toch voor een gezonde maaltijd willen gaan? Een salade wordt in dit geval vaak gekozen. Super makkelijk natuurlijk, maar helaas bevatten deze salades dikwijls (te) veel calorieën. Dit komt door de lekkere toevoegingen als romige dressings, croutons en bijvoorbeeld kaas. Vermijd daarom deze vooraf bereide salades wanneer je focus ligt op vetverlies en bereid zelf een gezonde salade gevuld met verse producten als paprika’s, komkommer en tomaten.MP3 Drinks - Burner (12-pack)
Burner (12-pack)MP3 Drinks
5 smaken
19,90

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.