Alle producten

On the go producten
Eiwitten/Proteïne
Afslanken/afvallen
Aminozuren
Creatine
Pre-Workout
Aankomen/Gainers
Vitamines & Gezondheid
Biologisch & Vegan
Voeding & Repen
Shots/Ampullen
Sportdranken
Sport & Fitness accessoires
Sportkleding
Workout
Nieuw

Gamma-aminoboterzuur (GABA) is een γ-aminozuur dat in het menselijk lichaam fungeert als neurotransmitter.

  • Gaba een natuurlijke rustgever!
  • In de sportwereld zeer bekend
  • 1000 mg GABA per capsule
  • Geschikt voor zowel sporters als niet-sporters
Inhoud
 
90 capsules
Consumentenadviesprijs 24,95
Login om te bestellen
90 capsules THT 02-10-2022
Consumentenadviesprijs 24,95
Login om te bestellen
Beschrijving

GABA is de afkorting van Gamma-Amino-Butryric-Acid, ofwel gamma-aminoboterzuur. GABA is een aminozuur die wordt aangemaakt in het centraal zenuwstelsel, ook wel een neurotransmitter genoemd. Gaba een natuurlijke rustgever! GABA is een supplement dat veel wordt gebruikt door sporters i.v.m. vele voordelen.

Over Gaba, een lichaamseigen stof

Gaba is een lichaamseigen stof en staat behoorlijk in de belangstelling. Dat is niet voor niets. Deze neurotransmitter speelt een belangrijke rol in onze hersenen en is onder andere verantwoordelijk voor een goede diepe slaap. Slechte slaper hebben volgens een onderzoek uit 2008 wel minder dan 30% Gaba in het systeem vergeleken met goede slapers. Te kort aan Gaba heeft behoorlijk wat gevolgen. De spieren hebben moeite met ontspannen. Het bekende malen en piekeren wordt verergerd en je slaapt dus slechter. Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam ook minder Gaba aan.

Je kan goed letten op je voeding om het niveau van Gaba omhoog te brengen. Denk dan aan volkoren producten, walnoten, vette vis, spinazie, havermout, broccoli en bananen. maar lekker knuffelen en huidcontact is zeker zo belangrijk. Niet alleen om je Gaba niveau omhoog te brengen maar ook omdat je andere kalmerende stofjes aanmaakt als dopamine en serotonine. Er moet meer geknuffeld worden met elkaar.

Ingrediënten
gamma aminobutyric acid gelatine
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 tot 5 capsules per dag voor het slapen. GABA kan de bloeddruk verlagen bij mensen die een verhoogde bloeddruk hebben. Hierdoor kan theoretisch een interactie ontstaan met kruiden die de bloeddruk verlagen met een gevaar op een te lage bloeddruk (10). Voorzichtig met cacao, alfa-linoleenzuur, psyllium en levertraanolie.

Waarschuwing: zwangere en moeders die borstvoeding geven mogen geen GABA suppletie gebruiken

Bewaaradvies

Koel en droog bewaren. 

Uw winkelmandje is leeg.

Favoriete producten

Uw favoriete producten lijst is leeg.